Perussuomalaisten Pirkko Mattila: Yksinhuoltajien lapsilisiä korotettava

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Mattilan mukaan yksinhuoltajien lapsilisiä tulisi korottaa. Mattila kertoi näkemyksensä Ylen vaalikoneessa kevään 2015 eduskuntavaalien alla. Samassa yhteydessä hän linjasi, että lapsilisiä ei pitäisi laittaa verolle. Tämä lisäisi Mattilan mielestä byrokratiaa.

Huomioitavaa

Pirkko Mattila valittiin vaaleissa uudelle kaudelle eduskuntaan. Hänestä tuli syksyllä 2016 sosiaali- ja terveysministeri. Yksi hänen ensimmäistä töistään tuossa tehtävässä oli allekirjoittaa lakiesitys, jolla esitettiin lapsilisien leikkaamista. Esityksen laskelmista käy ilmi, että leikkaus osuisi keskimääräistä kipeämmin juuri yksinhuoltajiin. Esitys hyväksyttiin eduskunnassa marraskuussa 2016.

Lähteenä käytettyjen Mattilan vaalikonevastausten tarkka julkaisupäivä ei ole tiedossa. Tämän artikkelin yhteydessä esitetty 2.4.2015 on sattumanvaraisesti valittu päivämäärä, jolla on tarkoitus asettaa tämä artikkeli arkistoon aikaan ennen eduskuntavaaleja. Vuoden 2015 eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä oli 19.4.

Lähde julkaistu

Asiakokonaisuus

Lähdetyyppi

Lähdemedia

Yle