[Seura] Sipilän käyttämät vakuutuskuoret mahdollistavat osakekaupan bulvaanijärjestelyllä

Keskusta

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk) on sidonnaisuusilmoituksensa mukaan "merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili".

Seuran mukaan Sipilän rahoja on niin sanotuissa sijoitusvakuutuksissa eli vakuutuskuorissa. Niiden sisällä on mahdollista sijoittaa erilaisiin sijoitusrahastoihin. Varakkaimmille asiakkaille on lisäksi tarjolla mahdollisuus käydä kuorien sisällä osakekauppaa.

" Lain näkökulmasta vakuutuskuoren sisällä olevat osakkeet tai muun omaisuuden omistaa kuitenkin henkivakuutusyhtiö. Tällainen bulvaanijärjestely mahdollistaa sen, että esimerkiksi sijoittajan pörssiomistukset eivät näy julkisissa osakasluetteloissa tai automaattisesti muodostetuissa sisäpiirirekistereissä", Seura kertoo.

Vakuutuskuorisijoituksista ei tarvitse maksaa veroja, jos rahoja ei nosteta kuorista pois. Näin esimerkiksi osinkotulot jäävät verottomina uudelleen sijoitettaviksi. Suorissa osakeomistuksissa osinkotulojen verojen lykkääminen ei ole mahdollista.

Lähde julkaistu

Lähdetyyppi

Lähdemedia