612-järjestäjät myöntävät: Vastarintaliike-natseja ollut mukana organisaatiossa

Pohjoismainen Vastarintaliike

Vuodesta 2014 lähtien itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetyn 612-soihtukulkueen järjestelyissä on ollut mukana Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä. Isänmaalliseksi esitetyn kulkueen järjestelyistä vastaava organisaatio myöntää asian verkkosivuillaan. Kirjoituksessa pyritään oikaisemaan Ylen asiaa koskenutta juttua, jossa kerrotaan väitetyn, että kulkue on kansallismielisenä esiintyvän Suomen Sisu -järjestön ja Vastarintaliikkeen yhdessä järjestämä.

"Tämä väite ei pidä paikkaansa. Kulkue on 612.fi-yhdistyksen järjestämä. Järjestelytyössä on ollut mukana laaja rintama kansallismielisiä ihmisiä ja myös kahden edellämainitun järjestön jäseniä, mutta he ovat olleet mukana vain ja ainoastaan yksityishenkilöinä", kirjoituksessa sanotaan.

Kirjoituksessa viitatussa, 17.5.2016 julkaistussa Ylen jutussa Vastarintaliikkeen entinen johtaja ja järjestöstä sittemmin erkaantunut Esa Holappa kertoo, että mainitut kaksi järjestöä ovat olleet kulkueen järjestelyissä yhteistyössä.

"Vuonna 2014 järjestetyllä 612-marssilla Suomen Sisu ja SVL tekivät tiivistä yhteistyötä, vaikka mainostettiin ettei SVL ole mitenkään toiminnassa mukana. Suomen vastarintaliike esimerkiksi teki 612-verkkosivut", Holappa sanoo Ylen mukaan.

Ennen vuoden 2016 kulkuetta sen järjestäjiin kuuluva Timo Hännikäinen ilmoitti, että estettä Vastarintaliikkeen uusnatsien osallistumiselle marssille ei ole. Tapahtuman ennakkomarkkinoinnissa kerrottiin, että kulkueeseen osallistumisen edellytyksenä on järjestäjien ehtojen hyväksyminen. Yksi ehdoista oli se, että poliittisia tunnuksia ei käytetä. Samassa yhteydessä kerrottiin myös, että kaikkeen asiattomaan käytökseen puututaan.

Tästä huolimatta Vastarintaliikkeen jäseniä esiintyi marssilla kaulahuiveissa, joista tunnukset olivat selvästi nähtävissä.

 

Lähde julkaistu

Lähdetyyppi