Poliisi: Jakelulistalla oleville kerrottiin pyyntö erottuvasta pukeutumisesta

Press

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että se oli kertonut tiedotteiden jakelulistallaan oleville tiedotusvälineille ja toimittajille, että itsenäisyyspäivän mielenosoitusten yhteydessä olisi suotavaa erottautua selkeästi median edustajiksi esimerkiksi pressiliivillä.

"Julkisella alueella voi luonnollisesti liikkua ja kuvata vapaasti. Kaisaniemen puistossa eri ryhmien välinen alue jouduttiin turvallisuussyistä eristämään. Poliisin eristämällä alueella liikkuminen on lähtökohtaisesti kiellettyä. Paikalla olleiden poliisien mukaan ihmisiä yritti tulla nauhojen läpi alueelle. Kaikki muut käännytettiin takaisin paitsi ne, jotka olivat todistettavasti median edustajia ja jotka voitiin sellaisiksi myös tunnistaa ihmisten keskeltä", tiedotteessa todetaan.

Poliisi kertoo, että paikalla oli toimittajia, joiden ei sallittu työskennellä eristetyllä alueella.

Poliisi ja Journalistiliitto ovat päättäneet kokoontua pohtimaan median ja poliisin yhteistyön kehittämistä ja niiden välistä viestintää.

Itsenäisyyspäivänä 2016 Helsingin Kaisaniemen puistoon oli kokoontunut kaksi eri mielenosoitusta: uusnatsien Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitus ja huomattavasti suurempi natseja vastustanut vastamielenosoitus. Poliisin tiedote vaaditusta erottautumisesta tavoitti vain osan journalisteista. Muun muassa Isän pikajuna otti esiin tästä seuranneen toimittajien eriarvoisen kohtelun.

Lähde julkaistu

Lähdetyyppi