[MTV] Jesse Torniainen tuomittiin kahden vuoden vankeuteen Asema-aukion pahoinpitelystä

Pohjoismainen Vastarintaliike

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsen Jesse Torniainen tuomittiin vankeuteen Helsingin Asema-aukiolla syyskuussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä. Rangaistukseksi määrättiin kaksi vuotta ehdotonta vankeutta. Torniaisen aikaisempi rikollisuus vaikutti tuomioon.

Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mukaan Torniaisen aiheuttaman aivoruhjevamman ja uhrin kuoleman välillä ei näytetty rikosoikeudellista syy-yhteyttä. Oikeus piti mahdollisena, että uhrin oma menettely saattoi vaikuttaa asiaan.

Aiheesta kertoi muun muassa MTV.

Helsingin Asema-aukiolla potkaistiin 10.9.2016 kansallissosialistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä mieshenkilöä sillä seurauksella, että tämä kaatui ja löi päänsä. Mies kuoli myöhemmin. Helsingin poliisi kertoi marraskuussa 2016, että oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan on todennäköistä, että kuolema johtui pahoinpitelyn johdosta saadusta kallovammasta.

Kun tapauksen esitutkinta valmistui joulukuussa 2016, asia siirtyi syyttäjälle törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

 

Lähde julkaistu

Lähdetyyppi

Lähdemedia

MTV